Teamtraining Assistentiehond

Samen als een team je eigen hond opleiden.

Door middel van teamtraining ondersteunen we met opleiden van assistentiehonden zoals de ADL-hond voor mensen met een lichamelijke en motorische beperking, Autisme(geleide)honden voor mensen met een stoornis in het autisme spectrum of een Buddy hond voor mensen met PTTS en Signaalhonden.

service-dogsDoor te werken met teamtraining, wordt je ondersteund in het zelf opvoeden en trainen van je eigen hond.
Tijdens de trainingen leert je hond natuurlijk de basisvaardigheden maar het draait vooral om maatwerk. Met je coach bepaal je welke taken jouw hond moet kunnen uitvoeren.

Umay RMU 2

Umay in opleiding als therapiehond voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking

ADL-hond
Jullie leren om samen als een team “praktische zaken”  binnen- en buitenshuis aan te pakken, om je te helpen bij handelingen die  je niet zelf kunt of die veel pijn, moeite en energie kosten. Alles wat voor jouw belangrijk is om weer goed te kunnen functioneren.

Autisme(geleide)hond
Je hond zorgt voor afleiding (focus) in voor jou ongestructureerde ruimtes zoals op straat of in winkels, waardoor je niet overprikkeld raakt door de omgeving. De hond kan een geleide-functie hebben door jouw vaste routes op straat aan te leren.

Buddy (C/PTSS) hond
Jouw buddy is er speciaal voor om je te helpen met je angsten, depressies en trauma’s. De hond zal leren je te waarschuwen bij nachtmerries, je in veiligheid te brengen en eventueel hulp inschakelen.
Bovendien geeft hij structuur en invulling aan je dag. Je moet voor de hond zorgen en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee.

Signaalhond
Waarschuwt jouw voor geluiden als de deurbel, de telefoon, of geluiden van de sirene van politie, ambulance of brandweer en achteropkomend verkeer. Ook kunnen ze leren reageren op alarmsignalen, zoals het signaal van een rookmelder of brandalarm.

Met hulp van de hond wordt je zelfstandiger en minder afhankelijk van anderen. Daarnaast is de hond natuurlijk ook een trouwe kameraad die zorgt voor gezelligheid en sociale contacten.

De trainingen zijn altijd in overleg en bij jou thuis.

Note; Komt u in aanmerking voor een vergoeding?
Een geleide- en/of hulphond wordt vergoed van uit de basis zorgverzekering. De scholen die geleide- en/of hulphonden trainen en leveren krijgen hiervoor betaald door de verzekeringsmaatschappij. Uw verzekeringsmaatschappij bepaald dus ook of iemand een positieve beoordeling krijgt.
Daarom dient de cliënt altijd eerst een goedkeuring te hebben voordat een school een geleide en/of hulphond voor de cliënt gaat trainen. Om tot deze beoordeling te komen heeft een verzekeringsmaatschappij, naast een medische beoordeling ook een praktische indicatiestelling nodig welke gedaan wordt door een school.

Helaas worden aanvragen voor vergoeding voor de Autisme- en\of Buddyhonden nog regelmatig afgewezen. Soms is er budget beschikbaar vanuit PGB, WLZ of WMO echter ook vaak niet.
Het is mogelijk bij ons een eigen hond op te leiden waarbij u zelf de opleiding betaald.

Voor meer informatie over het traject kun je hier klikken, voor meer informatie over mogelijkheden kun je contact opnemen via de contact pagina.