Kinder coaching & Therapiehond

Coach en Begeleider Therapiehond

Het werken met honden is bedoeld voor mensen met AD(H) of een stoornis in het ASS spectrum.
Als coach en begeleider van mijn therapiehond, werk ik samen met Sam aan het verbeteren van jouw sociale vaardigheden.

Honden communiceren door middel van houding, gedrag en energie. Zij reageren op signalen die wij mensen aan hen geven. In hun reactie laten zij zien wat het effect van deze signalen op hen is. Zij ‘spiegelen’ ons hiermee.  Wij zijn ons vaak zelf niet bewust van de signalen die wij afgeven.
Door te werken met de hond ervaar je direct het effect van je eigen gedrag. Kwaliteiten, valkuilen, houding en gedrag worden op een natuurlijke wijze zichtbaar.

Honden zijn eerlijk, oprecht, en zullen nooit (ver-)oordelen over een persoon en er ontstaat hierdoor een band op basis van respect en vertrouwen. Door dat veilige gevoel durf je meer en kun jij je beter ontwikkelen.

Door jou opdrachten te geven die je onder mijn begeleiding samen met Sam gaat uitvoeren, wordt er op een positieve manier op één of meerdere vaardigheden getraind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dingen zoals :

  • verbale en non-verbale communicatie,
  • sociale interactie,
  • concentratie,
  • motoriek verbeteren

Door hier samen aan te werken helpen wij jou bij het opbouwen van je zelfvertrouwen.

Mocht er een indicatie (diagnose) voor AD(H)D zijn of een stoornis die onder de noemer ASS valt; bijvoorbeeld Klassiek Autisme, Syndroom van Asperger of PDD-NOS zijn, dan kun je de therapie betalen uit het persoonsgebonden budget (PGB).

Mocht je meer informatie willen hebben neem dan gerust contact met mij op via de contact pagina.