Hond in de klas
Met 1,5 miljoen honden is de trouwe viervoeter niet meer weg te denken uit Nederland. Toch is een goede, veilige omgang met honden niet vanzelfsprekend. Elk jaar vinden er 150.000 hondenbeten plaats, zo blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. Een derde van de slachtoffers, waarvan het merendeel kinderen, meldt zich bij de huisarts of de spoedeisende hulp. Een hondenbeet kan naast verminking een levenslang psychisch trauma veroorzaken. De hond in kwestie wordt vaak als onbetrouwbaar bestempeld en afgemaakt. Met een hond in de klas is daar iets aan te doen.
Voor de Sophia Vereeniging verzorg ik als veijwilliger de SnuffelColleges in de regio’s Waalwijk en Veghel.
Sophia SnuffelCollege
Het Sophia SnuffelCollege leert kinderen hoe ze veilig met honden omgaan. Zo’n 100 vrijwilligers uit heel Nederland bezoeken daarvoor met speciaal geteste honden de laagste groepen van de basisschool. Zij leren kinderen in 3 lessen de lichaamstaal van honden begrijpen. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren.
Aanmelden
Het Sophia SnuffelCollege kan op iedere basisschool in Nederland verzorgd worden, bij voorkeur in de maanden september, oktober en november. De 3 lessen zijn specifiek gericht op kinderen van groep 1 t/m 4 en duren elk 30 tot 45 minuten. De exacte data worden afgesproken met de betreffende SnuffelVrijwilliger. De voorkeur gaat daarbij uit naar een les per week. Wilt u ook een hond in de klas op uw school of de school van uw kind? Vul dan het aanmeldingsformulier in. U wordt zo spoedig mogelijk in contact gebracht met een SnuffelVrijwilliger bij u in de buurt die het Sophia SnuffelCollege kan verzorgen.