Dierenartstraining

​Dierenartstraining is belangrijk. 

Het merendeel van de honden is angstig in de dierenartspraktijk. ​
Dierenartstraining is dus een belangrijk onderdeel van de opvoeding van een hond. Een hond die een handeling tolereert of er zelfs actief aan meewerkt heeft minder stress dan wanneer hij gedwongen wordt. Een getrainde hond weet wat er gaat gebeuren en hoe hij kan reageren. Hierdoor is het minder risicovol voor de eigenaar of de dierenarts. En misschien wel het allerbelangrijkste: je hond krijgt makkelijker (medische) zorg.

Om een hond zo goed mogelijk voor te bereiden op een dierenartsbezoek, worden de volgende handelingen door oefening aangeleerd:

  1. In bek en tanden kijken (echt achterin bek kunnen kijken)
  2. Oren kijken (en met licht erin schijnen enz)
  3. In ogen kijken (met lampje)
  4. Tenen betasten, nagels vijlen
  5. Over de hond heen hangen en fixatiehandeling toepassen (door de eigenaar)
  6. Op tafel en op weegschaal staan
  7. Buik betasten, hart luisteren
  8. Temperatuur opnemen
  9. Op de zij liggen op een tafel/grote hond op vloer
  10. Namaak injectie krijgen met een scherp voorwerp

Eventueel naar keuze:

  1. Muilkorf/snuitje aanleren
  2. Kap omdoen

Als jullie als combinatie voldoende getraind zijn ontvang je een certificaat  en een evaluatiekaart die bij het dierenpaspoort/inentingsboekje bewaard kan worden.
Met dit door de hondenschool ondertekende evaluatiekaartje kan je je melden bij de DAP die meedoet met het concept dierenartstraining.nl. Voor dierenartspraktijken die meedoen kijk hier.

Wil je onder begeleiding je hond dierenartstraining aanleren en bij slagen een certificaat ontvangen? Meld je dan hier aan. Voor prijzen klik hier.